AdWords için email alarmı kurmak

Özellikle ufak AdWords hesaplarını yönetmek, genelde başka bir sürü işi olan insanların ek bir görevi olduğundan, her gün girip kontrol etmek zor geliyor olabilir. AdWords'ün çok bilinmeyen yeni bir özelliği sayesinde bu dert biraz hafifliyor: email alarmları.

Online arayüz üzerinde, "automate" menüsü altında olduğu için gizli kalmış sanırım bu özellik. (Normalde kampanya yönetimi ile ilgili otomasyon özellikleri var burada ve kendine çok güvenmeyen kullanıcıların ilgisini çekmeyen bir alan.)

AdWords arayüzünden email alarm kurulumu menüsü
Bütçe yetmediğinde, belirli bir gösterim sayısına ulaşıldığında, rekabet arttığında ve benzeri pek çok durumda sistemin bize email ile haber vermesini sağlayabiliyoruz. Örneğin, seçtiğimiz kampanyalardaki ortalama pozisyon 2.2'nin altına düşerse sistemin bana mail göndermesi için email alarm kurulumunun ayarları şu örnekteki gibi yapılabilir:
Örnek AdWords alarm kurulumu
Bu email kurulumunu maalesef her kullanıcı kendisi tanımlamak zorunda, yani başkalarına email gitmesi için alarm kuramıyorsunuz.

4 yorum :

  1. Adwords de kelimelerin tam aranma hacimlerine nereden bakıyoruz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Kelimelerin tam aranma hacimlerine doğrudan ulaşabileceğiniz bir rapor yok.

    YanıtlaSil
  3. kötü niyetle rakiplerin tıklama olasıılığını ortadan kaldırmanın bir yolu varmı?

    YanıtlaSil
  4. Kötü niyetli tıklamaları Google sistemi çözüyor, yani bütçeyi geri veriyor. Onun dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp yaptığınız her yorum çok kıymetlidir.

AdWords Kullanıyor musunuz?