AdWords Editor 9.7.1 ile gelen özellikler

AdWords sürümleri içinde en önemli özellikler getiren sürümün 2 ay önce çıktığını yazmıştım. Şimdi de o kadar önemli olmasa da ilginç özellikler içeren bir sürümün getirdiklerini hızlıca yorumlamak istedim:

Tüm dilleri hedefleme: Yıllardır dilimde tüy bitti, "kampanyalarınızın Türkçe ve İngilizce dil hedefi olduğundan emin olun" demekten. Şimdiye kadar sadece tek dil seçili geliyordu yeni kampanyalar ve bu genelde İngilizce olduğu için "reklamlarımız neden göremiyorum" sorusu geldiğinde ilk oraya bakıyordum.

Tüm dilleri hedeflerken dikkatli olun! Çünkü hiç ilginiz olmayan dilde kötü bir anlamı olan bir kelime yüzünden reklamlarınız onaya düşebilir. Mesela Endonzeya dilinde "bira" demek olan "bir" kelimesi gibi :)

Deneyler (experiments) özelliği: Bu özelliğin Editor'e gelmesine çok sevindim, çünkü yakından takip etmek çok önemli deneyleri. (Çoğu kişi nasıl kullanılacağını bilmediği için sanırım o konuda da bir yazı yazsam iyi olacak.)

Top of Page Bid Estimates (Sayfanın üst kısmına ilişkin fiyat tahminleri - WTF? Başak bu çeviriyi tekrar gözden geçirir misiniz?) Yeri biraz karışık ama Editor'den goruyor olmak güzel. Ben bu rakamlara pek itibar etmemenizi tavsiye ederim.

Büyük harf aracı: Çok ilginç bir özellik. Cümlelerin ve kelimelerin ilk harflerini büyük/küçük yapmak için kullanılıyor. Her değişiklikte yeni bir metin olarak görüneceğini ve verinin sıfırlanacağını unutmayın. Ben eskilerin kopyalayıp yapıştırarak bu işi yapmanızı tavsiye ederim.

Wi-Fi trafiği hedefleme: Mobil İnternet satmaya çalışan operatörler dışında kimin işine yarar bilemedim ama ilginç bir özellik.

Ek olarak, daha hızlı kesme/yapıştırma ve daha hızlı indirme özelliklerinin de geldiğini söylemişler sürüm notlarında, doğrudur. Bizzat test ettim, eski sürüme göre çalışması daha rahat.

5 yorum :

  1. Üstadım benim bir blogum var. Adı da sanalbilgic.blogspot.com Bütün zamanımı, emeğimi bu siteye veriyorum, henüz yeni bir site. Maksadım, trafiğimi artırıp adsense geliri elde etmek. Bunu şu an her şeyden çok istiyorum. Her gün yazılar ekliyorum. Sorum şu; trafiğimi arttırmak için bir süre adwords.e reklam versem nasıl olur? Ucuz kelimeler bulabilirim. ilk etapta kupon kullanabilirim. Siz hem adwords reklamında çıkıyorsunuz hem de sitenizde adsense reklamı var. Ancak benim sitem bir aylık. Sıkıntı olur mu acaba? Bu konuda bilmem gereken şey nedir? Ben ne yapsam da bu trafiğimi hızlıca yukarılara taşısam. Bu gelire çok ihtiyacım var şu an. Lütfen değerli bilgilerinizi benden esirgemeyiniz hocam.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Açıkçası AdWords ile getireceğiniz trafiğin maliyeti, o gelen trafiğin yaratacağı reklam gelirinden daha yüksek olacaktır ve kalıcı bir trafik olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Blog ile AdSense geliri çok kolay elde edilmiyor, o yüzden çok daha fazla sayfa gösterimi yapabilecek, farklı bir site modeli denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hocam. Maaşallah bilgi yüklüsünüz. Profilinizi, paylaşımlarınızı inceledim. Kariyerinizin devamını dilerim. İyi çalışmalar, başarılar ve mutlu bir ömür sizin olsun...

      Sil
    2. Estağfurullah, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp yaptığınız her yorum çok kıymetlidir.

AdWords Kullanıyor musunuz?