Türkçe AdWords login sayfası

Google, AdWords login sayfasının tasarımını değiştirmiş. (Yıllardır, fotoğraflı başarı hikayeleri vardı o sayfada. Yaşlı bir çiçekçinin AdWords kullanarak başarılı olma hikayesi, esmer bir kızın butiğinin reklamını vererek başarılı olma hikayesi falan.)

Yenilenen sayfada bir Google arama ekranı var ve şu arama gözüküyor: "bebek sahilde kahve keyfi". Normalde bu aramaya ancak sahildeki bir kafenin veya mekan rehberlerinin reklam vermesini bekleriz. Ancak Google'ın kendi ürünü en iyi şekilde göstermesi gereken bu ekranda, şöyle bir reklam görünüyor: "Taze Çekilmiş Kahve". Yabancılar buna WTF diyor, yani "ne alaka?"
  
Google AdWords Türkçe giriş sayfası

İngiltere sayfası (büyütmek için tıklayın)
Muhtemelen bir çeviri sorunu vardır diyerek, AdWords İngiltere sayfasına baktım, meğer "Victoria istasyonuna yakın taze kahve" aramasına karşılık "taze çekilmiş kahve" reklamı verilmiş örnek reklam olarak. Üstelik linkte de "kahveci" yerine "kafe" demişler.

Şimdi; Anglo-Sakson kültüründeki "taze kahve" kavramını, sen AdWords'ten anlamayan ama süper yaratıcı fikirleri olan Türklerin eline verirsen, sana "bebekte kahve keyfi" diye kullanıp, bu işten ekmeğini kazanan yüzlerce AdWords uzmanının tüylerini diken diken edersin...

2 yorum :

Zaman ayırıp yaptığınız her yorum çok kıymetlidir.

AdWords Kullanıyor musunuz?